Livrare

 

LIVRAREA COMENZILOR

Oferim livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare mai mare de 500 Lei (Inclusiv TVA). Pentru comenzile cu o valoare mai mică de 500 Lei (Inclusiv TVA), se percepe o taxă de livrare de 25 Lei (Fara TVA), pentru colete de maxim 100kg. Pentru colete care depășesc această greutate se vor percepe taxe suplimentare în funcție de curierul ales.

Livrarea se face pe întreg teritoriul României, indiferent de modalitatea de plată aleasă.

  • Majoritatea produselor sunt pe stoc și sunt livrate clientului în maxim 48 de ore pentru București și Ilfov și maxim 7 zile pentru țară, din momentul validării comenzii;
  • Produsele care sunt în depozitul nostru central vor fi livrate în termenul menționat la Livrare (2-7 zile lucrătoare);
  • Daca sunt deteriorări vizibile ale coletului în momentul livrării prin curier, vă rugăm să refuzați acceptarea coletului;

Program de livrări:

Termenele de livrare afișate au caracter informativ. Consolight va depune toate eforturile pentru a respecta termenele afișate, însa în cazul unor intârzieri de natură obiectivă, vânzatorului îi revine obligația de a livra comanda într-un termen maxim de 30 de zile conform Ordonantei 130/2000 cu modificările și completările ulterioare. În această situație, cumparatorul va fi notificat în scris sau telefonic și are dreptul de a rezilia solicitarea sa inițială de procesare a comenzii.

Primirea coletului:

La primirea coletului, te rugăm să verifici integritatea ambalajului, precum și prezența facturii fiscale. Produsele sunt ambalate în cutii de carton și sigilate, tamburi sau role infoliate, și asigurate pe tot parcursul transportului până la livrare.

Mențiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea și conținutul unor colete le poti face în momentul livrării pe AWB sau se întocmește un proces verbal de constatare împreuna cu agentul firmei de curierat. În cazuri severe se poate refuza integral primirea și plata coletului.

*Ne rezervăm dreptul de a NU mai procesa comenzile venite din partea clienților pentru care s-au înregistrat refuzuri nejustificate constante și repetate de preluare a comenzilor lansate de pe un cont de client, fără o notificare prealabilă.
 

Returnarea produselor:

Consumatorul are dreptul să notifice în scris profesionistul (Consolight) că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile, de la încheierea contractului (achiziția produselor online), conform OUG34/2014. În cazul în care clientul optează pentru livrare la domiciliu, termenul de 14 zile decurge din momentul recepționării produsului (conform OUG34/2014, Art.9, al.2.lit.b).

Momenul încheierii contractului pentru comenzile online cu livrare la domiciliu este momentul în care profesionistul, Consolight, acceptă comanda plasată de către consumator.

Momentul încheierii contractului pentru comenzile unde clientul optează să preia produsul din magazinele/depozitele Consolight, este momentul emiterii documentului fiscal. În concordanță cu legislația în vigoare daca parțile au convenit astfel (conform OUG34/2014, Art.6, aliniatul 5) , contractul se va încheia în spațiul comercial și astfel nu mai există posibilitatea de Retragere în termen de 14 zile.

Pentru solicitari de retur/înlocuire, clientul va completa Formularul de Retragere și îl va expedia către adresa de e-mail: office@consolight.ro, urmând să primescă un raspuns în maxim 5 zile lucrătoare ( în perioada unor campanii sau promoții speciale termenul poate fi de maxim 8 zile lucratoare). Dupa primirea raspunsului, în momentul în care expediați produsul către centrul de colectare vă rugăm să ne transmiteți pe aceeași adresă, office@consolight.ro urmatoarele: firma de curier agreată de dumneavoastră și numărul AWB-ului pentru a urmări expediția.

Clientul are obligația legală de a expedia produsul către adresa comunicată, în termenul de maxim 14 zile de la transmiterea răspunsului de primire a Formularului de Retragere de către profesionist.

Clientul, conform reglementărilor legale, suporta costurile de transport aferente returului, responsabilitatea privind integritatea coletului intră în atribuția clientului și a firmei alese de acesta (recomandăm ambalarea corespunzătoare, asigurarea coletului de către client și ambalajul original). Produsul va fi expediat de către client la adresa de mai jos, doar după confirmarea pe email a profesionistului Consolight ca urmare a Formularului trimis de catre acesta:

Adresa de returnare:

S.C. CONSOLIGHT COM S.R.L.
Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 1 G
București
Sector 3, cod poștal: 032451